Den här gjorde jag när jag var på besök hos mina föräldrar och vi hade bjudit dit min bror med fru. Perfekt efterrätt att göra i förväg.
8-10 bitar
INGREDIENSER
Pajdeg:
2,5 dl havregryn
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
150 g smör
Kräm:
1 burk ricotta eller kesella (rumstempererad)
1,5 dl lemon curd på burk (rumstempererad)
0,5 dl florsocker
3 gelatinblad
1 lime färskpressad
Garnering:
Jordgubbar
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda de torra ingredienserna till pajdegen. Smält smöret och blanda i. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter, med löstagbar botten.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter eller tills pajskalet fått fin färg. Låt svalna.
Blanda ricotta, lemon curd och florsocker till en kräm. Blötlägg gelatinbladen 5-10 minuter. Värm upp limesaften i en liten kastrull. Krama ur gelatinbladen och smält dem i limesaften. Blanda det smälta gelatinet i krämen. Bred ut krämen i det avsvalnande pajskalet.
Låt stelna i kylskåp i minst 4 timmar, gärna över natten. Garnera med bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar