tisdag 29 maj 2012

Limepaj med jordgubbar

Den här gjorde jag när jag var på besök hos mina föräldrar och vi hade bjudit dit min bror med fru. Perfekt efterrätt att göra i förväg.


8-10 bitar
INGREDIENSER
Pajdeg:
2,5 dl havregryn
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
150 g smör
Kräm:
1 burk ricotta eller kesella (rumstempererad)
1,5 dl lemon curd på burk (rumstempererad)
0,5 dl florsocker
3 gelatinblad
1 lime färskpressad
Garnering:
Jordgubbar


GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda de torra ingredienserna till pajdegen. Smält smöret och blanda i. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter, med löstagbar botten.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter eller tills pajskalet fått fin färg. Låt svalna.
Blanda ricotta, lemon curd och florsocker till en kräm. Blötlägg gelatinbladen 5-10 minuter. Värm upp limesaften i en liten kastrull. Krama ur gelatinbladen och smält dem i limesaften. Blanda det smälta gelatinet i krämen. Bred ut krämen i det avsvalnande pajskalet.
Låt stelna i kylskåp i minst 4 timmar, gärna över natten. Garnera med bär.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar